YÖGEP Semineri Okulumuzda Yapıldı

Karapınar'da 27 Haziran-01 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) seminerinin açılış programı İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Osman Hulusi Kız Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL ve İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet İÇALAN'da katıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL  "Eğitim yöneticilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak adına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz tarafından Eğitim Yönetici Geliştirme Programı hayata geçirildi.

Okul ve kurumlarda görevli yöneticilere yönelik mesleki bilgi ve becerileri artırmak, mesleki gelişimleri desteklemek amacıyla "Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (YÖGEP)" Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Bakanlık politikaları doğrultusunda öne çıkan; öğretmenin güçlendirilmesi, başarı farklarının azaltılması ve yetenek yönetimi alanlarında uygulama stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla MEB tarafından uygulamaya konulan YÖGEP ile yöneticilerin; genel kültür, yönetim becerileri ve okul/kurum yönetiminde öne çıkan görev alanlarına ilişkin bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor. Kurumsal iletişim stratejilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak programla ayrıca Okul Temelli Mesleki Gelişim, Öğretmenlik Hareketlilik Programları, Mesleki Gelişim Toplulukları hayata geçirilecek.

Tem

Hacı Naciye ateş Caiinde okulumuz öğrencileri arasında 40 hadis yarışması yapıldı.

Tem

Okulumuzda YKS provası yapıldı. Bu sene ilçemizde TYT-AYT sınavına girecek öğrencilerimiz için okulumuz Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınav provası yapıldı. Gerçek sınavda dikkat edilecek bütün hususlara sınav provasında da dikkat edildi, YKS ortamı oluşturuldu. Sınav provasının hazırlanmasında emeği geçen başta Millî Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal'a, Muhammet Dağ'a ve bu sınavda fedakârca salon başkanı ve görevlisi olarak vazife alan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Tem

ŞİİR SOKAĞI "Görünenin şiiri fotoğraf, görünmeyenin fotoğrafı ise şiirdir." N. Genç

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizinden Dursun Kocaman rehberliğinde Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan "Şiir Sokağı" adlı program büyük ilgi gördü. 10/ A sınıfı öğrencilerinin görev aldığı programda;

-Geri Gelen Mektup (H. N. Atsız)

-Vur da Öyle Git (Cemal Safi)

-Hatırlatma (A. Karakoç)

-Gizli Kalsın (A. Sıtkı Eminoğlu)

-Şaşırdım Kaldım İşte (Y. B. Bakiler)

-Ne Sandın (İbrahim Sayar)

-Anlarsın ( Cahit Külebi) şiirleri yer aldı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Dursun Kocaman'a, İngilizce öğretmenimiz Esma Yaylacı'ya ve diğer idareci ve öğretmenlerimize özellikle de özverili bir şekilde çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Tem

Konya İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirel okulumuzda "Zaman Yönetimi" nin önemini anlattı.

Okulumuz İHL Meslek dersleri öğretmenlerinden Mustafa Uysal'ın davetiyle okulumuza gelen Konya İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirel öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. "Zaman Yönetimi" konulu söyleşi öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. Demirel öğrencilerimize zamanı neden iyi yönetmemiz gerektiği hususunda açıklamalarda bulundu.

Tem

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda satranç, atletizm ve voleybol alanlarında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Tem

Öğrencilerimizi Bursa-Çanakkale gezisine uğurladık. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mehmet YAKA, Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim ÖNAL olmak üzere herkese can-u gönülden teşekkür ederiz.

Tem

Okul tanıtmlarımızda ilçemizdeki ortaokulları gittik. Okulumuz ve  İmam Hatip Liseleri müfredatını öğrencilerimize anlattık. Bu arada İslik ortaokulunun birbirinden güzel bilim fuarı projelerini genç mucitlerden dinledik.

Tem

Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Mersin Tarsus yollarında.

07/05/2022 tarihinde Okul idarecileri Adem CEYHAN, Mehmet TOGAY ve Meslek Dersleri Öğretmenleri Büşra ÖZDEMİR, Fadimana NAYAN rehberliğinde Mersin Tarsus gezisi gerçekleştirildi. Gezimizde Tarsus hayvanat bahçesi, Tarsus şelalesi, Ashabı Kehf, Danyal peygamber makamı, Ulu Cami, Nusret mayın gemisi, Tarsus evleri, Aziz Paulus kuyusu, Tarsus müzesi ve medresesi, Mersin Marina Parkı, tekne turu. kültürel, tarihî ve turistik mekanlar ziyaret edildi. Öğrencilere birliktelik, dayanışma, yardımlaşma bilinci yanında tarih ve kültür bilinci anlamında büyük katkılar sağlayan gezimiz çok güzel geçti.

Tem

Kütüphanemiz yenilenen çehresiyle bayram sonrası öğrencilerimizin hizmetinde.

Yeni mobilyaları, güzel tasarımı, rahat çalışma ortamı, zengin kitap içeriği ile yakında öğrencilerimize kapılarını açacak olan kütüphanemizde hazırlıklar son aşamada.

#osmanhulusiateşkızanadoluimamhatiplisesi

Eyl

Okul Pansiyonumuzun giriş merdivenleri tamirattan geçirilerek yenilendi ve yan tarafları mermerle kapatıldı. Pansiyon tabelamız da yenilenerek yerine monte edildi.