KONYA / KARAPINAR - Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

‘’Haydi Konuş Bakalım Münazara Yarışması’’ İlçe birincisi Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Karapınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen Liseler ararası “Haydi Konuş Bakalım” Münazara yarışmasında okulumuz ilçe birincisi olarak Konya'daki yapılacak yarışmalarda ilçemizi temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmaya hazırlık aşamasında büyük gayret gösteren Munazara ekibimiz Melehat Nur Savaş, Rumeysa Okumuş, Yağmur Soylu ve Ebrar Savaş'a, Edebiyat öğretmenlerimiz Beyza Çakır ve Mesude Yaşar Mutlusoy'a, Meslek Dersleri Öğretmenimiz Nesibe Yazar'a, Tarih Öğretmenimiz Hilal Ulus'a ve desteğini esirgemeyen bütün öğretmenlerimize, okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

Yarışma sonunda İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet İÇALAN, yarışmaya katılan her iki okulumuza kupalarını ve jüri ekibine plaketlerini takdim etti.

Ock

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YKS HAZIRLIK UYGULAMASI OLAN PAKODEMY PROGRAMINI  HEDİYE ETTİ. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının Müdürlüğümüz işbirliği ile gerçekleştirilen Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerine yönelik; üniversite sınavlarına hazırlık (YKS) aşamasında başarılarına katkı sağlayacak 25 yayınevi, 450.000 soru, konu kartları, canlı ders desteği, denemeler, tercih similatörü vb. bir çok hizmeti barındıran ücretsiz dijital eğitim platformu üyeliği içeren kart dağıtımı yapılmıştır.

Eyl

"Okula Uyum Programı" kapsamında 9. Sınıflarımızla buluştuk. Öğrencilerimize okulumuzu tanıttık, farklı guzel etkinlikler gerçekleştirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

#kariyerikarakterlebirleştirenokul

#BizimOkulumuz

#KonyaMEM

#KarapınarMEM

2023/2024 PANSİYON KAYIT DUYURUSU

May

Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konulu öğretmen ve idarecilerimizin katıldığı toplantı yapıldı

May

Okulumuz öğrencilerine yöneli etkili çalışma, zamanı verimli kullanma ve sınav kaygısı ile ilgili rehber öğretmenimiz tarafından seminer verildi.

May

Okul bahçemize oturma alanları ve kamelya kurulumu yapıldı

May

KTS Faaliyetleri kapsamında yıllarca öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmekte olan vefakar öğretmenlerimizle buluşma düzenlendi. Tecrübe sahibi öğretmenlerimiz bizlere tecrübe ve deneyimlerini paylaştılar.

May

Okulumuzda Ramazan Sandığı uygulaması yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin ilgi gösterdiği uygulama değerlerimize sahip çıkmanın önemini vurgulamış oldu.

Nis

Karapınar Osman Hulusi Ateş Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve  Karapinar İlçe Müftülüğü ile birlikte Diyanet Gençlik koordinatörü Marziyatullah Kulu Oğuz, Karapınar Tema Vakfı gönüllüsü Musa Ceyhan, Okul Müdürümüz Adem Ceyhan okul ogretmenlerimiz Esma Yaylacı, Meryem Hocaoğlu, İsmail Hakkı Çibuk ve Okulumuz 9.10.11.12.sinif ogrencilerinden 100 öğrencinin katilimiyla 400 çam fidani apak mezarlığına dikildi. Cansuyu verilen fidanlar tum ummet-i Muhammed in hayrina niyetleriyle toprakla bulusturuldu.

Ramazani serifte bayram oncesinde yapilan bu guzel etkinlik "Ecdada Vefa" geçmişleri yaad etme faaliyeti olarak örnek bir faaliyet oldu . Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin onculugunde yapılan faaliyet cuma gunu kabir ziyareti yasin ve fetih suresi tilaveti dua ile saat 9:00'da başladı hazır bulunan bir cenazenin defin islemine de katılım sağlanarak fidan dikimleri tamamlanip saat 11:30 da sona erdi. emegi geçenlerden, fidan temin eden Karapınar Belediyemizden, basın yayın kuruluşları görevlilerinden ve öğrencilerimizden Allah razı olsun. Hepsine çok teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimiz mesleki tatbikatlarını 4-6 yaş Kuran Kurslarında yaptılar. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz evlerine en yakın kurslarda görev aldılar. Bu süreçte desteğini esirgemeyen ilçe Müftülüğümüze, Kuran Kursu hocalarımıza ve Meslek Dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

İlçemizde düzenlenen masa tenisi turnuvasında, takım halinde 1. olan öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Esengul Turhan'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Öğrencilerimiz Cuma namazını Toki Fatih Sultan Mehmet Camiinde eda ettiler. Cuma vaazını, Cuma hutbesini ve Cuma namazının kılınışını yaşayarak gözlemlediler. İki hafta Cuma namazına özelikle "Namaz Arkadaşı" olan öğrencilerimiz de katıldı. İlçe Müftümüz Yunus AYDIN'a ve Toki Fatih Sultan Mehmet Camii Uzman İmam Hatibi Muttalip Arıkan hocama ve Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Büşra Özdemir ve Hacer İmir hocalarımıza ve katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan ayı boyunca devam eden "Mukabele" ve "Cüz Cüz Kuran'ı Tanıyalım" etkinliği Meslek Dersleri Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu "Hatim Özel Programı" ile sona erdi.  Programda aşirler, ilahiler ve dualar okundu. Program mukableyi takip eden mahalle sakinlerinin beğenisini kazandı. Programda emeği geçen öğrencilerimize teşekkür belgesi verildi. Programda emeği geçen Merve Uğur, Ayşenur Onuk, Büşra Özdemir ve Hacer İmir hocalarımıza ve katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda yapılan deneme sınav sonuçları ve öğrencilerimizin göstermiş oldukları performans artış-düşüşleri okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından sürekli değerlendirilmektedir. Öğrencilerimizin eksik yada hatalı oldukları kazanımlar geri bildirim yapılarak konunun daha iyi öğrenilmesi sağlanılmaktadır.